Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
40 dkg sovány hús (marha, disznó és pulyka is egyformán jó, hangulattól függően), 25 dkg krumpli, 15 dkg gomba, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy, piros színű paprika, 1 nagy, zöld színű paprika, 8-10 dkg brokkoliszár, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1/2 dl étolaj, só, bors |
A hagymát karikára vágva a fele vajon meg kell fonnyasztani. Erre tedd rá a vékony csíkokra vágott húst (kb. 0.5x4 cm), a vékonyra szeletelt fokhagymát és borsozd meg vékonyan. A húst először meg kell pirítani,
majd amikor levet enged, fedő alatt félig puhára párolni.
Közben vágd fel a zöldségeket olyan formára, mint a húst. Először a sárgarépát kell rátenni a húsra, megsózni és azzal puhára párolni. Ezután a paprikát, és ha az is félig puha, ráteheted a brokkoliszárat és a gombát is. Ez utóbbi már percek alatt megpuhul. A krumplit is a húshoz hasonló méretre kell vágni, és a maradék vajjal és az olajjal halványan megpirítani. Ha kész, össze kell keverni a zöldséges hússal és még egyet forralni rajta, hogy a krumpli beigya a szaftot. Ha wokban csinálod, minden összetevőt előre el kell készíteni. Itt mindent csak néhány percig kell párolni, folyamatos kevergetéssel, a húst is beleértve. A húst párolás után ki kell venni, és melegen tartani - a végén majd visszatesszük és átkeverjük a kész ételben. Savanyúsággal adhatod. Nagyon finom étel, üdít és laktat is. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|