recept: Kínai zöldséges ragu, Kifőzde
Kínai zöldséges ragu
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg sovány hús (marha, disznó és pulyka is egyformán jó, hangulattól függően),
25 dkg krumpli,
15 dkg gomba,
1 nagy sárgarépa,
1 nagy, piros színű paprika,
1 nagy, zöld színű paprika,
8-10 dkg brokkoliszár,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj, 1/2 dl étolaj, só, bors



A hagymát karikára vágva a fele vajon meg kell fonnyasztani. Erre tedd rá a vékony csíkokra vágott húst (kb. 0.5x4 cm), a vékonyra szeletelt fokhagymát és borsozd meg vékonyan. A húst először meg kell pirítani, majd amikor levet enged, fedő alatt félig puhára párolni.
Közben vágd fel a zöldségeket olyan formára, mint a húst. Először a sárgarépát kell rátenni a húsra, megsózni és azzal puhára párolni. Ezután a paprikát, és ha az is félig puha, ráteheted a brokkoliszárat és a gombát is. Ez utóbbi már percek alatt megpuhul.
A krumplit is a húshoz hasonló méretre kell vágni, és a maradék vajjal és az olajjal halványan megpirítani. Ha kész, össze kell keverni a zöldséges hússal és még egyet forralni rajta, hogy a krumpli beigya a szaftot.
Ha wokban csinálod, minden összetevőt előre el kell készíteni. Itt mindent csak néhány percig kell párolni, folyamatos kevergetéssel, a húst is beleértve. A húst párolás után ki kell venni, és melegen tartani - a végén majd visszatesszük és átkeverjük a kész ételben.
Savanyúsággal adhatod. Nagyon finom étel, üdít és laktat is.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tejfeles uborkasaláta
 fejessaláta

Forrás: Kaliforniai recept, magyarosan átalakítva.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:36:14 - 1.03)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez